16 Kasım 2015 Pazartesi

Powerbank Alırken dikkat etmemiz gerekenler

Powerbank Nedir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?



Artık global bir sıkıntı haline gelen şarj sıkıntısına çözümü powerbanklar getirdi.Peki alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Aslında sorunun kendisini inceleyerek yazımıza başlayabiliriz.

Batarya teknolojisi neden gelişmedi?
Teknoloji son 10-15 yıldır akıl almaz bir hızla ilerlerken batarya teknolojisi maalesef  deyim yerindeyse yerinde sayıyor.

Batarya ve enerji depolamada teknoloji ilerlemediği ve mobil cihazlarımızı aktif kullanıyorsak, her yerde şarj edebilmek için powerbank sistemine de alışmamız gerekiyor.

Bataryanın mAh değeri ne kadar yüksekse o kadar yüksek enerji sunuyor ancak bu ise fazla alan,kalınlık ve ağırlık anlamına gelmekte.

Kayıpları unutmayın,

10.000 mAh’lik bir powerbank aldığınızda. 2000 mAh lik bir cihazı düz mantıkla  5 defa şarj edebilceğinizi düşünüyorsunuz ama burada kayıplar devreye giriyor.

Bataryalar halen sıcaktan etkilenmekte Powerbank’in derduğu yer, kullanılan iletim kablosu, kalitesiz kablo özellikle daha fazla direnç gösterdiğinden kayıbı artıracaktır ayrıca çevresel faktörlerle, 10.000 mAh’lik powerbank, minimum 2000 mAh’lik bir cihazı 4 - 4.5 kere tam kapasiteyle şarj edebilecektir.

Powerbank Nedir?
Powerbank ile cihazlarımızın arkasındaki bataryalar arasında fazla bir fark bulunmamaktadır. Sonuçta bataryadır ikisi de. Powerbank’in görevi, üzerindeki çıkışlarla, şarjı azalan mobil cihazınıza ek güç takviyesi yapmaktır.



Powerbank alırken nelere dikkat etmeliyiz?

1- İhtiyaçlarımızı Belirleyelim

Powerbank yani, taşınabilir bir ürün. O yüzden en büyüğünü tercih etmek pek mantıklı değil. İşinize yarayacak, kullanışlı bir seçim en ideali olacaktır.

Örnek olarak sürekli kullandığınız 2500 - 3500 mAh kapasitede bir cihazınız varsa, sizin en az 6000 - 7000 mAh seviyesinde powerbank tercih etmeniz gerekecektir. Özellikle çok aktifseniz ve şarj etme imkanınız yoksa, 3. tam şarj için 10.000 mAh seviyesinde powerbank düşünmenizi öneririm.

Özetle, kullandığınız cihazların mAh cinsinden kapasitelerini bilmeniz ve onların toplamının 3 katı kapasiteye sahip bir powerbank seçimi ideal olacaktır.

2- Powerbank’in şarj hızı

Powerbank'ı , mobil cihazınıza takılmış bir batarya gibi düşünün powerbank alırken, USB çıkışlarının amper değerlerine bakmamız çok önemlidir.

Powerbank alacaksanız, 5000 - 7000 mAh seviyesinde olanlarda çıkış gücünün 1.5 Amper, 8.000 - 1000 mAh ve üzeri powerbankler için de çıkış gücünün en az 2 amper seviyesinde olmasını tavsiye ediyoruz.



Çünkü powerbank hızı, normal hızdan daha yüksek olmalı. Bu sebeple 1 amper çıkışa sahip powerbanklerden almanızı tavsiye etmiyorum.

3- Çıkış Sayısı

Powerbank'i hem tablet hem telefonu aynı anda şarj etmek için kullanma ihtimaliniz için en az iki çıkışı olan ve iki çıkıştan da minimum 2 amper güç verebilen modelleri seçmeniz avantajınıza olur.

4 - Şarj olurken şarj edebilme

Dışarıda harici bataryanızı kullandıktan sonra onu şarja takıp ona da telefonu bağladığınızda süresi biraz uzasa da ikisi de aynı anda şarj olacaktır.Dikkat etmeniz gereken ise bazı modeller şarj olurken malesef şarj edemiyor



Dikkat !

Bataryalar tehlikeli olabilir bu yüzden aşırı sıcak ortamlarda kullanmamaya ve darbe aldırmamaya dikkat edin.

Ayrıca kullandığınız kablonun kalitesiz olması hem powerbankinizi yıpratır hemde sarj süresini uzatır.

Read More

14 Kasım 2015 Cumartesi

ASUS ZENFONE 2 İNCELEME


  • ASUS ZENFONE 2'nin artılarını

  • Android 5.0 yüklü gelmesi
  •  Full HD, geniş ekranlı olasması
  • 4 GB RAM barındırması
  • Çift SIM kart desteklemesi
  • Özelleştirme seçeneklerinin güzel olması
  • Arabiriminin iyiliği 
  • Hızlı şarj özelliği olarak sıralayabiliriz.



Eksileri ise
  • Tasarım güzel görünmüyor
  • Ağır ve kalın bir telefon
Özetlersek,
Asus ZenFone 2, özelliklerinin yüksekliğiyle iyi bir akıllı telefon. Tasarımının pek beğenmediğim yanları da olsa üst düzey teknik özellikleri ile güzel bir kullanım sağlıyor, bu da rakipleri arasında iyi bir yer bulmasını sağlıyor.
Kimler Alabilir
Üstün performanslı ve düşük maliyetli telefon düşünenler bu telefonu tercih edebilir.

Read More

13 Kasım 2015 Cuma

Note 5 ve S6 Edge+ Can Sıkıyor

Note 5'te yaşadığım ve sonrasında S6 Edge+ 'da da gözlemlediğim bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum,


Bildiğiniz gibi Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+ Samsung'un en iyi telefonlarından, ancak ufak bir sorun canınızı sıkmaya yetebilir. Telefonun güç düğmesine bastığınızda uyandırma esnasında yaşanan gecikmeden sözediyorum.
Bazen karşılaşılan bu sıkıntı, sadece telefonun ekranını açmaya uğraştığınızda arayüzün en baştan açılmasıyla son buluyor. Böyle olunca da kilit ekranı yine ekrana gelmiş oluyor. Sonuç olarak telefonu kullanmaya başlamak için biraz (üç-dört saniye) bekleyebiliyorsunuz.

Sorunu her gün nadiren de olsa gördüğümü söyleyebilirim.Küçük bir sıkıntı olsa da gelmiş olan güncellemelerde şimdilik bir çözüm bulunmuyor. Ümidimiz, Samsung Galaxy Note 5 ve Samsung Galaxy S6 edge+'a gelecek güncellemenin bu sorunu çözmesi. Siz Note 5 veya Galaxy S6 edge+'ınızda böyle bir sıkıntı yaşadınız mı?
Read More

Lenovo A 7000 İnceleme


  • Lenovo A 7000'in artılarıni
  • Hoparlörün Dolby Atmos destekli olmasını
  • Performansının orta sınıf telefonlardan ayrılmasını
  • Fiyatının uygun olması
  • Mah yüksek batarya ile pilinin uzun gitmesini
  • Yeni oyunlarda performansının iyi olmasını söyleyebiliriz

Eksileri ise 

  • Arka kamera 8 Mp ve özelleştirme pek yok
  • Hafızası düşük ( 8 GB ) 
  • Kapasitif tuşlarında ışıklandırma yok


Özetlersek,
Lenovo, telefon dünyasında da güzel işler başarmaya devam ediyor. Bu defa fiyat/performans ürünü A7000'le incelediğim Lenovo, bu modeliyle de istikrarını devam ettiriyor. Yaptığımi testler ve detaylı inceleme sonucunda performans anlamında orta segmentteki rakipleriyle sağlam mücadeleye giren Lenovo A7000, uygun fiyata iyi bir akıllı telefon kullanabilmek isteyen kullanıcıların takdirini rahatlıkla kazanacaktır. Telefonun fiyatını hatırlatmak gerekirse, şu an piyasada 699 TL'ye bulunabilmekte ve böylece 1000 TL altındaki telefonlar içinde çok güzel bir yerde durduğunu söyleyebiliriz.

Kimler Alabilir
1000 TL bütçesi olan ve fiyat/performans açısından iyi bir telefon düşünenler mutlaka Lenovo A7000'i incelemeliler. 

Read More

HTC One A9 incelemesi



HTC A9 'u incelediğimizde artıları olarak;

  • microSD kart desteğinin geniş olması
  • Başarılı performansını
  • Etkileyici tasarımı
  • Android M işletim sistemiyle geliyor olmasını
  • Kameraların performansını
  • Parmak izi sensörünün olmasını
  • Ses desteğinin çok iyi olmasını
  • Çağrı kalitesinin yüksekliğini sayabiliriz

HTC A9'un eksileri ise
  • 4K video özelliği yok
  • Bataryanın biraz daha geniş olması güzel olurdu


Özetlersek,
HTC, One A9'la tasarımı güzel ve çok fonksiyonlu bir telefon ortaya çıkarmış. Tasarımını beğendiğim HTC One A9, kameranın başarılı özellikleri, ses desteğinin mükemmelliği ve Android'in en son sürümü 6.0 Marshmallow'la gelmesi ile dikkat çekici bir telefon. Yeni Snapdragon 617 işlemcisi sayesinde performans açısından segmentinde güçlü bir model olmayı başarıyor Ayrıca HTC One A9, şık tasarımı, ve çok iyi olan performansıyla güçlü ve sağlam bir telefon arayanları etkiliyor.HTC One A9, bu ay satışa sunulacak. fiyatı 2500 TL civarında olduğu için malesef telefon pahalı cep tefonları kategorisine girmiş durumunda.

Kimler Alabilir
Özellikle tasarımla ilgilenen ve güzel bir tasarım isteyenler HTC One A9'u incelemeliler. Zaten telefon tasarımın yanında sağlamlık da sunuyor.Diğer taraftan HTC One A9 performans konusunda da alanları memnun edecek bir telefon.
Read More

Huawei Ascend G7 Lollipop Update

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni teknoloji bloğuma hoşgeldiniz, Bu sayfada teknolojiyi takip eden paylaşımlar ve yeni haberler sizleri bekliyor olacak. Sözü uzatmadan uzun zamandır kullanıcılarının beklediği Huawei Ascend G7 Android Update'i sessiz sesadız telefonlara gönderilmeye başladı. Huawei Device'ın Ascend G7 Lollipop güncellemesini duyurmamasıda bir hayli ilginç.

Huawei Device Turkey facebook sayfasında her gün "Ascend G7 update ne oldu?" tarzında yüzlerce yorum almalarına rağmen Ascend G7 lollipop update'i duyurmamasına şaşırdım.

Huawei Ascend G7 update'i aylarca bekleyen arkadaşlarımızın dertleri malesef güncelleme verilince bitmedi.Çünkü Turkcell'den alınan G7'lere update gönderilmedi. Bu durumu resmi sayfasında Huawei gelen bir yoruma cevaben şöyle  açıkladı " Merhaba, güncellemenin gelmesi için cihaz yazılımının B239 versiyonu (Türkiye versiyonu) olması gerekiyor. Turkcell'den satın alınan B242 yazılımlı cihazlara güncelleme verilmemiştir, gelişmeler için bizi takip edebilirsin."

Turkcell'den alınan cihazlarda sıkıntı çıkması sonrasında Huawei müşteri hizmetleri yeni bir açıklama yapıp "üzerinde çalışıyoruz güncellemeyi yakında B242 yazılımlı cihazlara da dağıtacağız" demiştir.




Gelelim Yükleme kısmına ;

Huawei Ascend G7 nizde bulunan  Güncelleyici'yi kullanarak güncellemeyi kontrol ettirip sonrada telefonunuza yükleyerek güncellemeye başlayın.

Güncelleme 1.14 GB olup Wifi üzerinden internet hızınıza bağlı olarak  ortalama bir saatte telefonunuza iniyor. 

 ( Güncellemeyi indirmeden önce telefonunuzu yedeklemenizi tavsiye ederim. )

Güncelleme esnasında telefon şarjının %50 üstü olmasına özen gösterin işlemin yarıda kesilmesi büyük sıkıntılara yol açabilir.

Güncelleme OTA üzerinden yapılıyor ve telefon iki - üç kez yeniden başlatılıyor, bu esnada telefona dokunmayın.

Ekranda Emui simgesi ve "Telefon optimize ediliyor" yazısı çıktığında sona yaklaştınız demektir.
Yaklaşık 7-8 dakikalık beklemeden sonra telefon açılıyor.



Telefon açıldığında update yapmadan önceki ekranlarınızla karşılaşırsanız şaşırmayın,
Update verilerinizin çoğunu silmeden kuruluyor. Ancak en büyük sıkıntı da burada başlıyor, telefon neredeyse kullanılamayacak kadar kasıyor ve kişilere, mesajlara giremeyebiliyor.

Burada yapılması gereken ise Ascend G7'nizi lollipop update yaptıktan sonra fabrika ayarlarına döndürmek.

Bunun için ayarlardan yedekle geri yükle kısmından fabrika ayarlarına geri dön adımıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Bu adımda telefon yeniden başlayacak ve Huawei Ascend G7'nize Android 5.1.1 Lollipop'u yüklediğinizin farkına varacaksınız.

Telefonu sıfır aldığınızdaki gibi Bölge- dil ayarlarını seçmeniz Google hesabınızı girmeniz ve telefonu başlatmanız gerekiyor.

Sonrasında ise telefonunuz stabil hale geliyor ve güncellemenin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Güncelleme ile gelen başlıca yenilikler;

Kilit ekranında ufak eklemer,
Gezinti çubuğunun her ekranda gizlenebilmesi,
Kameraya uzun pozlama modu,
Emui 3.1 in sunduğu HiCare uygulaması 
Görselleştirmede iyileştirmeler
Mesajların kilit ekranda çıkması
Whatsapp yazışmalarının üstte görünebilmesi
Mesaj yazarken alttan smiley resim dosya vs. ekleyebilme imnkanı sunan yeni pencere.
Alttaki resimlerde görebildiğiniz gibi operatör ismini üst soldan kaldırabiliyorsunuz.
Kamerada çekim yapan noktanın sağına konulan efektler
Vs...

Huawei Device Turkey facebook sayfasında güncelleme sonrasında telefonun çok yavaşladığı ve şarj oranının azaldığını belirten mesajlar oldukça yüksek, Ben kendi denediğim telefonlarda Ascend G7'yi update yapdıktan sonra fabrika ayarlarına döndürdüğümde cihazların stabil ve akıcı hale geldiklerini söyleyebilirim.

Güncelleme sonrası görüntülere aşağıdan bakabilirsiniz








Umarım kafanızdaki soru işaretlerinden bir kaçına cevap olabilmişimdir.
Merak ettikleriniz hakkında sorularınıza cevap vermeye çalışacağım.




Read More

About Me

Popular Posts

Designed ByBlogger Templates